TELESTE & SAMSUNG

DAH (Docsis Access Hub)

Ο κεντρικός διανομέας DAH θα επεκτείνει το Δίκτυο IP πάνω από την υφιστάμενη ομοαξονική καλωδίωση που υπάρχει στην υποδομή της εγκατάστασης. Επιτρέπει ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στους πελάτες σας με αρκετά χαμηλό κόστος και χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης νέας καλωδίωσης.

Η τεχνολογία DOCSIS αποτελεί το διεθνές τηλεπικοινωνιακό πρότυπο, το οποίο επιτρέπει την υψηλού εύρους μεταφορά δεδομένων μέσω τηλεοπτικής ομοαξωνικής καλωδίωσης, δηλαδή μέσω του τηλεοπτικού καλωδίου.

teleste-data-access-hub-dah

DOCSIS Access Hub DAH

Το Docsis Access Hub (DAH) της Teleste κάνει εφικτή την ευρυζωνικότητα μέσω ομοαξονικού καλωδίου στο ξενοδοχείο γεφυρώνοντας την υφιστάμενη τηλεοπτική καλωδίωση με το Internet. Ένα cable modem απλά συνδέεται στο υφιστάμενο ομοαξονικό καλώδιο. Ο κεντρικός διανομέας DAH αποτελεί μία δυναμική και οικονομική μέθοδο, η οποία θα δώσει Internet υψηλής ταχύτητας σε κάθε δωμάτιο και θα αναβαθμίσει τη χωρητικότητα του δικτύου για υπηρεσίες IPTV (Internet Protocol Television), και άλλες υπηρεσίες on demand online video.

Η χρήση του ομοαξονικού καλωδίου για ευρυζωνική πρόσβαση στο δωμάτιο διασφαλίζει ότι υπάρχουν υψηλά streaming bit rates και χωρίς λάθη κατά τη μετάδοση, απαραίτητες για video και για υπηρεσίες IPTV, χωρίς την ανάγκη νέας καλωδίωσης. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία πλούσια εμπειρία πολυμέσων, τόσο στις δικές τους συσκευές όσο και στις συσκευές ψυχαγωγίας στο δωμάτιο.

Ομοαξονικό καλώδιο

(coaxial cable)

Διαθεσιμότητα
Βρίσκεται σε κάθε κτίριο που έχει εγκατεστημένες τηλεοράσεις. Επίσης, είναι πολύ εύκολη η προσθήκη τερματικών σημείων στο ήδη υπάρχων δίκτυο.

Ευελιξία
Μπορεί να γίνει μετάδοση υπηρεσιών Live TV, Ραδιοφώνου, CCTV παράλληλα με υψηλής ταχύτητας δεδομένων Internet.

Κόστος εγκατάστασης & ρύθμισης
Το κόστος είναι αρκετά χαμηλό, καθώς η καλωδίωση βρίσκεται ήδη στο κτίριο. Απαιτείται μία ελάχιστη απαραίτητη συντήρηση, ώστε ένα υλοποιηθεί το δίκτυο.

Προορίζεται για:
Αναβάθμιση της παρούσας δικτυακής υποδομής, εφόσον αυτή υπάρχει ήδη εγκατεστημένη μέχρι κάθε τερματική τηλεοπτική πρίζα.

VS

Ethernet

(Cat 5/Cat 6)

Διαθεσιμότητα
Καλωδίωση δεδομένων (data) μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα κτίρια αλλά σπάνια φτάνει σε όλα τα δωμάτια.

Ευελιξία
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μετάδοση δεδομένων, αλλά έχει περιορισμό 100 μέτρα απόσταση.

Κόστος εγκατάστασης & ρύθμισης
Η εγκατάσταση ενός δικτύου Ethernet Cat5/Cat6 είναι δαπανηρή και παρεμβατική ως προς το κτίριο.

Προορισμός χρήσης
Εγκατάσταση σε νεόδμητα κτίρια, όπου είναι εύκολο να υλοποιηθεί το δίκτυο κατά την ανέγερση των κτιρίων.

To DAH (Docsis Access Hub) αποτελεί ένα σύγχρονο Διανομέα Πρόσβασης δικτύου που επεκτείνει το δίκτυο ΙΡ µέσα σε τουριστικές µονάδες με την αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ομοαξωνικής καλωδίωσης. Είναι μία ευέλικτη κεντρική μονάδα διανομής του σήματος και αποστέλλει Internet υψηλής ταχύτητας σε κάθε δωμάτιο, αναβαθµίζοντας τη χωρητικότητα δικτύου για IPTV και άλλες online υπηρεσίες, όπως Video On Demand. Για να παρασχεθεί πρόσβαση Internet ξεχωριστά σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα cable modem συνδέεται στην αντίστοιχη υποδοχή της τηλεοπτικής πρίζας.

Όλα-σε-ένα IPTV λύση για ξενοδοχεία

Παρέχει έναν απλό τρόπο για να φέρει video IP και διαδραστικές υπηρεσίες στα δωμάτια με ελάχιστη επένδυση.

IPTV και διαδραστικές υπηρεσίες για την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών

Οι σημερινοί πελάτες του ξενοδοχείου αναμένουν αδιάλειπτη συνδεσιμότητα και εμπειρίες εξατομικευμένης ψυχαγωγίας, ανάλογες με εκείνες που διαθέτουν στο σπίτι τους. Υπηρεσίες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να μείνουν εύκολα σε επαφή με τα κοινωνικά και επαγγελματικά τους δίκτυα είναι μέσα στις βασικές τους απαιτήσεις, όταν επιλέγουν ένα ξενοδοχείο.

Σε συνεργασία με τη Samsung, η Teleste έχει αναπτύξει μία σύγχρονη λύση που ενισχύει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet και παράλληλα την εμπειρία του επισκέπτη. Η λύση προσφέρει Internet υψηλής ταχύτητας σε κάθε δωμάτιο και επιτρέπει στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές και διάφορες διαδραστικές υπηρεσίες στο δωμάτιο μέσω SmartTV, όπως θα έκαναν στο σπίτι τους. Επιπλέον, η λύση επιτρέπει στους επισκέπτες να συνδέουν τις δικές τους έξυπνες συσκευές, όπως smartphones και tablets στο Internet μέσω του ενσωματωμένου access point ασύρματης πρόσβασης της SmartTV.

Πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Internet και IPTV χωρίς την ανάγκη προσθήκης νέας καλωδίωσης

Δεδομένου ότι πολλές αλυσίδες ξενοδοχείων προάγουν ήδη την ομοαξονική καλωδίωση, η νέα τεχνολογία της Teleste αξιοποιεί και αναβαθμίζει την υφιστάμενη καλωδίωση για την παροχή πρόσβασης υψηλής ταχύτητας στο Internet και υπηρεσίες IPTV. Το σύστημα DAH100 της Teleste επεκτείνει το IP δίκτυο σε περισσότερα από 400 δωμάτια ταυτόχρονα πάνω από την υφιστάμενη ομοαξονική καλωδίωση. Μέσα σε κάθε δωμάτιο, παρέχεται ένα access point, για πρόσβαση στο Internet, μέσω του ενσωματωμένου cable modem στις τηλεοράσεις Samsung DOCSIS HE694 HTV. Με την ενοποίηση των IP-based υπηρεσιών στο υφιστάμενο ομοαξονικό δίκτυο αντί της εγκατάστασης νέας καλωδίωσης, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δύναται να μειώσουν τις δαπάνες διασύνδεσης έως και 80%.

Η λύση όλα-σε-ένα για τον τουριστικό κλάδο

Το σύστημα DAH100 της Teleste και οι συσκευές Samsung DOCSIS HE694 HTV δημιούργησαν μαζί μία ready-to-go λύση IP delivery που είναι ιδανική για τον τουριστικό κλάδο:

Γρήγορη & αποδοτική εγκατάσταση: Αξιοποιώντας την υφιστάμενη ομοαξονική καλωδίωση των εγκαταστάσεων, η λύση μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς ανακαίνιση στα δωμάτια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε το DAH100 στο κτίριο και στις τηλεοράσεις Samsung DOCSIS HE694 HTV στα δωμάτια.

Μείωση του λειτουργικού κόστους & βελτίωση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών: Δεδομένου ότι η λύση δεν απαιτεί πρόσθετες αγορές υλικού, καταργεί την ανάγκη για ξεχωριστό cable modem και ασύρματα access points. Με τα access points ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις, μία μοναδική συσκευή χρειάζεται σε κάθε δωμάτιο. Η μείωση του αριθμού των συσκευών οδηγεί σε βελτίωση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών και σε μείωση των λειτουργικών εξόδων με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση τυχόν θεμάτων συμβατότητας, όπως επίσης τις ανάγκες για συντήρηση και επισκευή.

Περισσότερα δωμάτια με ευελιξία στο σχεδιασμό: Η παροχή υπηρεσιών αιχμής με λιγότερο εξοπλισμό, δημιουργεί περισσότερη ελευθερία στο σχεδιασμό των δωματίων. Αυτός ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας σχεδιασμού και αισθητικής, ταυτόχρονα με την παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες, επιτρέποντας μία άνετη και ξεχωριστή εμπειρία.